Home

Uitgelicht

Welkom bij Meer dan Medisch

De cursus ‘Meer dan Medisch, leiderschapslessen voor revalidatieartsen’ is ontwikkeld door Arnold Jongenburger (ALJConsult), Marieke Paping (Rijndam Revalidatie) en Steven Berdenis van Berlekom (De Hoogstraat Revalidatie) en reikt revalidatieartsen instrumenten en vaardigheden aan om hun rol als leider van het team invulling te geven.

De opzet van de training is zo dat de theoretische modellen direct vertaald en toegepast kunnen worden naar de eigen organisatie en de dagelijkse praktijk. Er is veel tijd ingeruimd voor het bespreken van de casuïstiek van de deelnemers.

Net als ieder jaar is ook in 2021 de gehele cursus geëvalueerd en waar mogelijk verder verbeterd. We zijn blij dat Anne Marie ter Steeg (Reade) naast  Jan Willem Meijer (De Hoogstraat Revalidatie) en Inez van der Ham (Rijndam Revalidatie) als docent aan het voorbereidende team is toegevoegd.

De cursus Meer dan Medisch ook in 2021 weer van start!

In oktober 2021 is Meer dan Medisch alweer voor de 11e keer van start gegaan. Ruim 125 revalidatieartsen hebben via deze training al geïnvesteerd in hun Medisch Leiderschap. Dit keer zijn we van start gegaan met een enthousiaste groep van 10 revalidatieartsen met ieder 2-5 jaar ervaring.

Dag 1 en 2 waarbij de nadruk ligt op persoonlijke effectiviteit liggen alweer even achter ons. Onderstaande foto is genomen op dag drie die in het teken stond van teamsamenwerking en samenwerking met de manager. Zoals je kan zien zit de sfeer er goed in en is er gelegenheid om van de prachtige natuur op het Landgoed de Horst te genieten.

De data voor de najaarscursus 2022 worden in maart op de website gepubliceerd. Je kan ook een mailtje sturen, dan wordt je persoonlijk op de hoogte gehouden.

Durven veranderen

‘DAPPER’,’STOER’, ‘TO THE POINT’, ‘OPEN’, DURVEN VERANDEREN’. Wauw, ben ik dat? ik ga vaker zo’n cursus doen, enorm goed voor je zelfvertrouwen!!

Met deze subtitel beschrijven I. van Wijk, L. de Kruijff en E. Jagersma de cursus Meer dan Medisch in een lovend artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde van maart 2015. Naast een inhoudelijke beschrijving van het programma komt in  het artikel duidelijk naar voren dat de practische toepasbaarheid van de cursus door de auteurs is gewaardeerd. Praktisch toepasbaar om zo met henieuwde energie en een verstevigd zelfvertrouwen de diverse rollen van een revalidatiearts invulling  te geven. Ben je benieuwd naar de inhoud van het gehele artikel klik dan op de link om het gehele artikel te downloaden.

‘Meer dan Medisch’ haalt de manager in de dokter naar boven. NederlandsTijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde. 2015/1.

Erkenning

ALJConsult Is door het CRKBO geregistreerd als onderwijsinstelling. Daarmee kan ALJConsult deze scholing BTW vrij aanbieden.